Annons

Papegoyeskjutning på Citadellet

I lördags ordnade Sankt Knuts Gille i Landskrona för 25:e gången den årliga Papegoyeskjutningen vid Landskrona Citadell. Drygt 100 Gillesmedlemmar med gäster samlades på borggården och gick därefter i procession till de uppställda tälten vid Bastion Wrangel för att delta i striden om kröningen till årets Fågelkung och Fågeldrottning.

Papagoyeskjutningen har, i likhet med Gillet, anor från medeltiden då målen var levande fåglar. Numera har dessa lyckligtvis ersatts med målade fåglar på tavlor. De allra flesta deltagare fick dock erkänna att det är allt annat än enkelt att med båge och pil träffa målet. Till och med att överhuvudtaget få iväg pilen…
Två som dock visste hur det ska gå till var Fredrik Boström och Margaretha Persson som med lätthet tog hem segern och kunde krönas till Fågelkung respektive Fågeldrottning.

Annons
 

För dagen anmodad klädsel inkluderade huvudbonad och ovanligt många damer hade antagit utmaningen om den allra mest fantasifulla hatten. Värdig segrare i denna ärofyllda hattävling blev för andra året i rad Anna Lilja med en synnerligen kreativ skapelse innehållande både fågel, rede, pil och båge!

Papegoyeskjutningen i Landskrona är ett familjearrangemang och de många barnen gick med liv och lust in för sina tävlingar som ring- och bollkastning. Efter en jämn kamp vann så Elin Bergh.  

Slutligen avnjöts middag med helstekt gris och dans till levande musik. Det var med andra ord en dag med historiska vingslag och hög stämning.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser