Annons

Ännu en stjärna gästade ishallen

Pojklagspelarna i Lejonets TEAM 99 börjar få välfyllda autografblock.
I fjol träffade killarna Peter ”Foppa” Forsberg och Niklas Sundström då vi deltog i Foppa-cup i Örnsköldsvik och årets hockeycamp i egen regi gästades som bekant av Henrik Zetterberg och Andreas Lilja från Detroit Red Wings och Fabian Brunnström från Dallas Stars, säger Vesa Ruuskanen, tränare för Lejonets Team 99:or, med anledning av att man på gårdagens träning ånyo gästades av en hockeylegend.
– Det var den tidigare MIF Redhawks spelaren Juha Riihijärvi, numera proffs i italienska Bolzano som var gästtränare.

Snart 40-årige Juha Riihijärvi eller Jussi som han också kallas är ingen duvunge i sammanhanget. Meritlistan är diger med bland annat 430 elitseriematcher och cirka 130 landskamper för Finland varav tre VM-slutspel och ett World Cup finns med.

Annons
 

Den hårdskjutande finnen bjöd bland annat på en del tips och tricks kring just skotteknik.
– Men han hann även med passningar och skridskoteknik, säger Vesa som inspireras av alla namnkunniga gäster som besöker Landskrona Ishall.
Jussi hade hela tiden glimten i ögat och det är klart att pågarna lyssnar lite extra när det är någon utomstående som kommer och kör ett pass med dem.

Sommaren har ännu inte hunnit lida mot sitt slut men i Landskrona Ishall har det varit full fart även när sundet lockat med bad.
Vi har blivit bortskämda med att kunna gå på is i vecka 32 när alla sommarläger och dylikt är avklarade. Det gör att vi kommer väl förbereda till årets första cup i Rungstedt i september samt till Djurgårdscupen i Stockholm i oktober, säger Vesa och avslutar med en hälsning;

– På killarnas vägnar vill jag framföra ett stort tack till Jussi för ett riktigt bra träningspass.


Efter träningspasset åkte blocken fram och Juha Riihijärvi fick skriva autografer som i fornstora dagar. Foto: Privat

Läs mer:
Lilja, Zetterberg och Brunnström gästade Lejonet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser