Annons

Allt snart klart inför Folkfesten

– Tjugofyra dagar kvar till Folkfesten!, konstaterar Jenni Rantala samtidigt som hon delar ut instruktioner och uppmuntrande ord till höger och vänster. Platsen är Oikos/Unga Rösters lokaler och ungdomar ingående i ”Utsmyckningsgruppen” springer ut och in genom dörren denna heta augustieftermiddag.

En stor banderoll, fylld av hjärtan, har just färdigställts och hängs upp på prov för beskådande.
– Jag behöver inte bli fotograferad igen, säger Jenni och försöker pusha fram Natti Mauritzsson i händelsernas centrum.
– Natti ställer upp helt ideellt och gör ett hästjobb tillsammans med ungdomarna, donar och fixar. Och på förmiddagarna jobbar vi vuxna med allt administrativt inför Folkfesten.

Annons
 

Vad gäller alla de gratis spelande banden och artisterna så är hela programmet spikat. Senaste förändringen är att Hoogans Hjältar tyvärr lämnat återbud, men att de likaledes lokala förmågorna Odåga och Annette K Lindwall tillkommer i stället.
– En glad överraskning för oss var att Lions dök upp med 25 000 kronor till t-shirts med tryck som ska bäras av alla som är med och arrangerar, berättar Jenni och strålar av glädje.
– En sån underbar lyhördhet! Underbart med människor som bara ställer upp sådär och vill hjälpa till! Till exempel så är boule-gänget i West Wind IK helt fantastiska, där har flera av våra ungdomar hittat en ”extramorfar” eller ”extrafarmor”, jättehäftigt, konstaterar Jenni.

Arbetet med de olika banderollerna fortskrider, och med de apor i papier maché som ska hängas upp i lyktstolparna i Wrangelska parken.
– Vi har kollat så att vi har tillstånd för dem, säger Jenni avslutningsvis med en blinkning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser