Annons

IndustriArena satsar framåt tillsammans med Landskrona stad

Den delvis nyvalda styrelsen för IndustriArena har i dagarna tillsammans med representanter för Landskrona stad diskuterat sin framtida verksamhet. Vid andra årsstämman valdes Göran Green, vd för GC gruppen, till ny ordförande för föreningen.

IndustriArena vänder sig primärt till de tillverkande företagen i Landskrona och har ett tjugotal medlemmar. Genom ett nätverk kan man erbjuda medlemmarna gemensamt delade resurser för erfarenhetsutbyte och kunskap och på så sätt öka deras möjligheter.
Tillsammans med Landskrona stad går företagen samman för att positivt kunna påverka utvecklingen för den lokala tillverkande industrin.

Annons
 

Föreningen som funnits i drygt ett år har arrangerat flera träffar med föreläsare på olika teman och hållit kurs i industriell marknadsföring.
– Och på den inslagna vägen ska vi fortsätta, säger nyvalde ordföranden Göran Green.
– Tillsammans med stadsdirektör Peter Billquist och Utvecklingsstiftelsens ordförande Peder Weibull, som båda visat stort intresse för våra planer, har vi dragit upp riktlinjer och fått resurser för den fortsatta verksamheten.

Att hitta medarbetare med rätt kompetens är en utmaning för flera av stadens verkstads- och processtekniska företag.
– Vi är än så länge i startgroparna, men det finns många goda och enkla idéer för att underlätta rekrytering. Flera av dessa kan förverkligas inom en överskådlig framtid. Redan till hösten räknar vi med att kunna presentera ett högintressant projekt för personalförsörjning till företag i teknikintensiva branscher, avslutar Göran Green.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser