Annons

Hotell i Stadshuset?Fotomontage

Hotel Öresund är idag det största hotellet i Landskrona och anorna sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Att hotellet alltid kommer att ligga i den nuvarande byggnaden är dock inget som är alldeles självklart.
– Jag har en dröm, säger Göran Andersson, VD på Hotell Öresund.
– Jag skulle vilja att tjänstemännen flyttar ut från Stadshuset och inreder byggnaden till ett modernt och bra hotell. Det hade varit kronan på verket i ett framtida Nyhamn med en marina och en uppfräschad Jönsaplan, säger Göran Andersson till Landskrona Direkt.
– Tänk ett hotell med restaurang, bar och eventuellt en nattklubb på sjätte våningen med utsikt över havet. Lägg konferensavdelning på femte våningen och nedre botten med restaurang med uteservering ner mot vattnet. Fantastiskt!

Många talar om att läget är viktigt för såväl boende som turister och detta är något som Göran Andersson har tagit fasta på.
– Var de som sitter på Stadshuset har sina kontor har ingen större betydelse. I viss mån kan jag ha förståelse för kommunalråd och andra som tar emot prestigefyllda gäster. Men att därför ha ett så stort bygge som Stadshuset för detta känns som slöseri. Det måste gå att utnyttja läget bättre.

Annons
 

På frågan om vad som skulle hända med den byggnad som inhyser hotellet idag har Göran Andersson svaret.
– Det kan bli mycket. En idé är att bygga ihop äldreboendet rakt över gatan. Vi har ju till och med en gångbro till vår granne och rummen behöver det inte göras så mycket vid. Våra hotellrum håller en bra standard och skulle enkelt kunna anpassas till äldre- eller seniorboende.

Hotellchefen ser sina idéer som ett led i att koppla ihop staden med havet, något som varit aktuellt länge.
– Tänker man på havet vid Nyhamn, vägen upp till den kommande marinan och därefter ett stråk upp mot Rådhustorget så får man en led som kan fyllas med allehanda handel och annan verksamhet. Denna ska i så fall vara anpassad för flanörer, både från stan och turister. Tänk att ha hela Stadshuskajen full med uteserveringar, glasskiosker och mindre butiker. Stråket kan sedan med enkelhet byggas vidare den sista biten till stan, säger Andersson och drömmer.
– Det hade varit en utmaning för Landskrona. En dröm som faktiskt går att uppfylla, säger Göran Andersson som även dryftat frågan med politikerna.
– Det har jag men något svar har jag inte fått ännu, avslutar hotellchefen..

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser