Annons

Marimba och kosacker på KyrkomusikfestivalMarimbaspelarna Johan Bridger och Patrick Raab och Eriko Daimo spelar i Sofia Albertina Kyrka på fredag.

På fredag drar den sjunde upplagan av Kyrkomusikfestivalen igång i Sofia Albertina Kyrka.
– Vi började sommaren 2001 och sedan dess har vi kört samtliga somrar utom två., säger Bengt Sydmark, organist och en av de ansvariga för festivalen.

Precis som tidigare år håller gästerna hög internationell klass.
– Bland gästmusikanterna hittar vi bland annat David Sangen från England. Han har under årens lopp gett konserter runt om i hela välden, förklarar Bengt Sydmark.
Dessutom dyker det upp en favorit i repris.
– En av förra årets absoluta höjdpunkter var då vi gästades av Black Sea Don Cossacks. De gjorde en sagolik konsert med deras fantastiskt vackra körsång och precis som förra året så kommer vi att få höra både sakrala sånger och ryska folkvisor.

Annons
 

Festivalen inleds dock med barockgruppen LinGon vilken består av fyra musiker som brinner för att spela barockmusik på historiska instrument.

Senare på fredagskvällen är det dags för världsartister. Det är de båda marimbaspelarna Johan Bridger och Patrick Raab som spelar, bland annat verk av Bach tillsammans med japanskan Eriko Daimo, också hon på marimba.
– Det var en ren tillfällighet att vi fick till denna konserten, säger Johan Bridger.
– Vi var engagerade och då fick vi höra att Eriko Daimo turnerade i Danmark och sen gav det ena det andra.

Förutom ovanstående så blir det naturligtvis dagliga klockspelskonserter.
– Förutom att jag spelar lunchkonserter på fredagen och lördagen så får vi höra Martin Hasselgren, Richard De Waardt från Belgien samt Per Thunars som till vardags är klockspelare, organist och pianist i Klara Kyrka i Stockholm, säger Bengt Sydmark och avslutar.
– Det är oerhört glädjande att vi kan bjuda på konserter av denna klass utan att det kostar besökarna något. Jag vet till exempel att normalt är det inte billigt att se Black Sea Don Cossacks, men här är det alltså fritt fram. Tänk på att komma i skaplig tid om ni vill ha platser långt fram.

Hela programmet hittar du på Landskrona Församlings hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser