Annons

Simon Arne ställer ut på Pumphuset

Efter Eva Zettervalls mytiska djurmålningar är det nu dags för nästa ”djurutställning” på Pumphusets konsthall i Borstahusen. Höganäskonstnären Simon Arne ställer ut delar av sin egensinniga bildvärld, befolkad av djur och ”passfoton” av människor.
– Men just den här är inspirerad av ett möte mellan två ryska trålare i Öresund, ett minne jag har från min barndom, berättar Simon Arne.

På frågan om pojken som dyker upp mellan fartygen är Simon själv, svarar konstnären:
– Det är klart att han har vissa likheter med mig, men allt har ju så många bottnar…

Annons
 

Annars har han ägnat sig åt att måla djur i många år.
– De utgör en bra plattform för flera olika berättelser, menar han.
– Jag vill göra tankeväckande bilder, som inte ger några färdiga svar.

Tidigare målade han bara djur, berättar han, men nu har alltså de rakt framifrån stirrande personerna gjort sitt intåg i tavlorna.
– Jag vill att de här personerna ska ge ett helt neutralt intryck, därför målar jag dem som så, och har haft just passfoton i baktanken. De kan tyckas något dystra, men jag tror att jag uppväger det med ett visst mått av humor och visuella skojigheter i bilderna.

Utställningen har vernissage på lördag den 1 augusti, invigning kl. 13:00, och pågår fram till den 27 september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser