Annons

När åskan kommer till stanGlenn och Anders i hög färd med att pimpa båten inför lördags Poker Run

I mitten av Juli förra året var himlen helt klar blå och det var en av sommarens varmaste dagar. Märkligt nog sågs folk längs stränderna i Landskrona diskutera var åskan kom från. Efter att par minuter förstod man att åskan kom från Ven och den kom allt närmre i takt med att man ut till havs kunde sikta ett 30-tal båtar. Det var Copenhagen Poker Run som anlände till Lustsbåtshamnen i Landskrona för att göra ett av sina fem delstop under dagen då man körde Öresund runt.

Poker Run arrangeras ideellt av folk som gillar att köra båt… och att köra båt riktigt fort. Snittet ligger på 50 knop och sammanlagt har båtarna över 25.000 hästkrafter.
– Det var dessa hästar som folk trodde var åskan och på lördag är det återigen hög tid för åskan att komma till stan. Vid 12.30 passerar vi vattentornet för vidare färd in mot Idas i Lundåkrahamnen där vi stannar lite mer än en timme innan vi ger oss av mot Köpenhamn, säger Glenn Johannesson en av många som deltager i loppet.
– Anledningen att vi återigen hamnar i Landskrona är väl för att vi även detta året har engagerat oss en hel del i att det ska bli av, säger Anders Trulsson som är med på samma båt som Glenn Johannesson.
– I år ser det ut som om vi kommer att dubbla antalet båtar så vill ni se något riktigt manligt, ta er ner vid vattnet strax innan 13 på lördag, hälsar Anders Trulsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser