Annons

En dag på skateskola

SK8? – Anytime!
Det är Jacobs filosofi. Sedan sommarlovets start har han och kollegan Victor hållit i ”skejtarskolan” i skateparken ute vid IP. Här är det fokus på glädjen – vill man åka, så åker man! Men vill man hellre sitta och snacka eller kolla när kompisarna åker så är det lika ok.

Man har kört två pass varje måndag, första för årskurserna 1-3 och det andra för de lite äldre i 4-6. Runt trettio killar och tjejer har deltagit varje gång med sina brädor och in-lines. Fast mest killar. Nästan bara killar, faktiskt.

Annons
 

När vi kommer för att testa finns ett tiotal av dem på plats. De som inte har egen skyddsutrustning får låna. En del har åkt länge medan andra lärt sig nu under sommarlovet. De båda ledarna visar stort tålamod, men sätter ner foten direkt när en av killarna skrattar åt en kompis som ramlar.

På tisdagen var det sista träffen i Kultur- och frididsklubbens skejtarskola, sedan väntar sommarlovet även för Jacob och Victor.
– Kanske blir det en fortsättning nästa sommar, säger Jacob.

Joakim vill lära sig ett nytt moment i åkningen och får hjälp av Victor. Han förklarar och visar och Joakim är helt med på noterna. Men det känns så högt, och när det blir dags så tvekar han. Han vet hur det känns när man ramlar…
– Bara jag vågar en gång så kan jag sen, säger han.
Han försöker övertala sig själv, men det är tufft. De andra åkarna vet hur han känner sig och flera av dem försöker peppa honom. Victor erbjuder sig att ta emot och Joakim tycker det är en bra idé. Men ändå…
Han är arg på sig själv nu, han vet hur han ska göra, men att ta det där sista klivet rakt ut i luften… Det är inte lätt. Det tar en stund. Han hinner igenom hela känsloregistret innan det till slut bara händer.
Han gör det! Viljan vinner och Joakim har ”droppat”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser