Annons

Svar på vattenprover väntas under dagen

Rekommendationerna att koka allt vatten som ska användas som dryck och till matlagning kvarstår för de boende på tolv berörda gator i Häljarp.
– Vi har ännu inga kompletta provsvar, men beräknar att få det under dagen, säger Landskronas miljöinspektör Malin Gunnarsson-Lodin på onsdagsmorgonen.
– Vi vet dock att det inte fanns några koliforma bakterier i det nya provet, men väntar alltså på besked om eventuella enterokocker.

Fastigheterna från vilka vattnet måste kokas innan användning ligger på Almvägen, Björkvägen, Ekvägen, Enevägen, Granvägen, Hasselvägen, Pilvägen, Rönnvägen, Oxelvägen, Häggvägen, Apelvägen och Olofstorpsvägen.
– Vi kommer att gå ut med information till de boende så fort kokningsrekommendationerna upphör, säger Malin Gunnarsson-Lodin.

Annons
 

Fotnot:
Koliforma bakterier är stavformiga bakterier som är vitt spridda i naturen samt i tarmen hos bl. a. människan. Enterokocker förekommer normalt också i tarmkanalen hos människa och många djur. Är en av de vanligaste orsakerna till svåra infektioner som förvärvas under sjukhusvård.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser