Annons

Wormo ut i åttondelsfinalen

Det blev som väntat respass ur Gothia Cup för IK Wormo när man igår kväll ställdes mot mexikanska Chivas Guadalajara.  
– Det är få gånger jag accepterar en förlust men denna gången lyfter jag på hatten, säger Mats Andersson tränare för det framgångsrika 14-årslaget från Exan.

Förlusten skrevs till 6-1 och därmed är Wormo det första laget som gjort mål på mexikanerna.
– De var helt enkelt ruggigt bra. Det är det bästa laget vi någonsin mött. Vi har en del killar som är storväxta men dessa var större och grövre, samtidigt som de hade en massa andra kvalitéer, säger Mats Andersson och tillägger med ett brett leende.
Men vi skakade världen och efteråt kom deras ledare fram och gav oss beröm och sa att de hört talas om oss. Laget hämtar spelare från fem klubbar och tränar tillsammans fem dagar i veckan. Dessutom gör sedan killarna tre träningar med sina respektive klubblag. Vi ska naturligtvis inte kunna mäta oss med ett sådant gäng.

Annons
 

Nu är Göteborgsäventyret över för denna gång för Wormos P14 men redan nu börjar Mats att fundera på nästa år.
– Gothia Cup är intensivt men trevligt. Här träffar man ledare från hela Sverige och världen för den delen. Vid frukosten idag träffade jag en malmöbo som arbetar för ett lag i USA och han bjöd in oss till deras turnering. Kul men tyvärr inte ekonomisk rimligt. Det lutar väl åt Gothia Cup även nästa år och då kan man väl hoppas få den turen med lottningen som AIK fick. Vi slog de i gruppspelet och jag såg hur de på planen bredvid vår avancerade vidare från sin åttondelsfinal. Det hade varit roligt att ta ett steg till, säger Mats Andersson och innan hemfärden idag ska laget ta sig in till Heden för att titta på kvartsfinalen mellan Chiparamba Great Eagles F.A. från Zambia och Chivas Guadalajara.
– Det kan bli en 14-årsmatch att minnas.

Läs mer:
Mexicos bästa lag väntar för Wormo

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser