Annons

Alla ställer upp gratis för Folkfesten

Andra upplagan, 26 uppträdande på en scen, det är folkfest på gång i Landskrona.
Jenni Rantala och Pascal Poulsen är två av de som slitit hårt med att anordna festligheterna som skall äga rum i Wrangelskaparken den 29 augusti. Duon har dock haft många till sin hjälp, bland andra General Knas eller Ivan Olausson-Klatil som han egentligen heter, känd från Svenska Akademien.
– Vi får alltid ett enormt stöd när vi spelar hemma, publiken är underbar. Det är jättekul och framförallt Folkfesten känns som ett schysst sätt att ge tillbaka till sin stad, säger Ivan.

 Schemat är fullt med 26 uppträdande och i över 15 tält kommer diverse föreningar att visa upp sig. Några av de tyngre namnen att se fram emot är bland annat, Katzenjammers, OlaOla, Mobster och General Knas.
Det känns helt fantastiskt. Alla ställer upp gratis och vi har ändå varit tvungna att säga stopp till en del. Att det blivigt så stort är roligt, det trodde vi inte första året, berättar Jenni.
– Det blir verkligen en mötesplats där alla är välkomna. Man kan knyta nya kontakter på ett enkelt och avslappnat sätt samt få en insyn i de olika föreningarna som ställer upp.

Annons
 

Utöver allt jobb med Folkfesten så fixas det för fullt i Oikos/Unga Rösters lokaler på Rådhusgatan 11.
Jag håller på att försöka få ihop en fin studio där ungdomarna kan spela in sina egna låtar och har precis fått upp en flytande vägg, berättar Pascal som till största del har hand om de musikaliska projekten på ”Växthuset” som de själv kallar huset för.

Vi hoppas även kunna få ihop ett datorrum snart och ett ”chillout” rum där vi kan ha filmvisningar och annat, avslutar Jenni med ett leende.


Det är skönt att få tillbringa några dagar i Landskrona tycker General Knas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser