Annons

Renässansmarknad i Tychos trädgård

Till helgen kan du njuta av den fantastiska miljö som en gång fick adelsmannen Tycho Brahe att bli ett av historiens mäktigaste stjärnskott. Flanera bland marknadsstånd och känn doften av örter och kryddor. Passa även på att välja bland hantverkarnas unika ting och låt bageriets dofter locka dig till det nybakade durumbrödet och kakorna. Så målande beskrivs årets renässansmarknad på Ven i ett pressmeddelande från Fritids- och kulturförvaltningen.

Besökarna kommer även att bjudas med på  dramatiserade guidningar där självaste Tycho Brahe visar runt på sina ägor.  Här får man följa med den excentriske vetenskapsmannen då han berättar om sin forskning, familj och sitt underjordiska observatorium Stjärneborg.
–  För barnen finns dessutom speciella visningar då Tycho Brahe visar årets nyhet – En idéhistorisk lekpark! Dessutom finns en spännande tipsrunda i trädgården, där fina priser går att vinna, meddelar Tina Jönsson, informatör på ovan nämnda förvaltning.

Annons
 

Under renässansmarknaden visar Det broderlige papegoye compagnie – ett kulturhistoriskt sällskap, upp sina färdigheter med att skjuta armborst liksom i renässansens danskonst.  Möjlighet att själv prova på finns också.

Bland allt som skall locka besökare finns även hantverkare på plats för försäljning och visning av silversmide, pilekorgar, keramik, tvål, fårskinn, växter, getost och mycket mer, avslutar  Tina Jönsson och utlovar samtidigt fri entre till marknaden men dock  ordinarie avgift till museet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser