Annons

Slutet för Industri Arena?

Blott ettåriga Näringslivsföreningen Industri Arenas saga i Landskrona tycks redan vara slut. Ordföranden Göran Anderberg pekar på dåligt intresse för föreningen, både från medlemmarna och Landskrona stad, medan staden menar att det brustit i redovisningen av pengarna.
Industri Arena startades som ett initiativ för att samla och stötta verkstadsföretag på orten och har haft ekonomiskt stöd från utvecklingsstiftelsen, men responsen har inte blivit den man önskat.
– Det har varit rätt dåligt intresse. Då är frågan om man ska fortsätta, säger Göran Anderberg till Skånska Dagbladet.

Utvecklingsstiftelsen i Landskrona menar dessutom att redovisningen av de pengar, sammanlagt 200 000 kr, som staden har tilldelat föreningen är illa skött och påpekar också att alla styrelsemöten inte blivit protokollförda. – De förutsättningar som Industri Arena fick var ganska enkla. De har inte riktigt skötts, uppger stadsdirektör Peter Billquist till tidningen.

Annons
 

Han säger dock också att han själv och utvecklingsstiftelsen fortfarande har förtroende för Industri Arenas styrelse, men att man vill se en skärpning.
Göran Anderberg tillbakavisar kritiken.
– Det tycker jag är rätt så dåligt. Exempelvis är bokföringen perfekt skött, blir kommentaren till SkD.

Att det senaste styrelsemötet inte är protokollfört menar han beror på att sekreteraren flyttat från orten just då. Han menar vidare att staden visat dåligt intresse för föreningen vilket han också ska ha meddelat Peter Billquist. I slutet av juli ska Industri Arenas styrelse vid ett möte besluta huruvida verksamheten ska fortsätta.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser