Annons

Från Gammeldansk till Gammeldags

Efter att i tretton år drivit Restaurang Seglarpaviljongen tackade Poul W Lorenzen för sig i våras och lämnade över till nya ägare. Bara ett kort stenkast från krogen, rakt under vattentornet, driver idag den karismatiske före detta krögaren en glasskiosk.
Det är faktiskt femte säsongen jag är inne på nu, säger han.
Det var i samband med att Citybadstranden gjordes klar som jag öppnade glasskiosken och sådant drag som det varit i år har jag inte upplevt tidigare.

Poul W Lorenzen går alltså från att bjuda på ”dansk flæskesteg med sprød svær” och en lille Gammeldansk därtill, till att servera gammeldags glass med vispgrädde och sylt toppat med en gräddbulle.
Känslan av Tivoli och Bakken får gärna finnas där, säger han leende samtidigt som han ur luckan levererar ut en rejäl glassportion till Kristina Tråcklare och hennes barnbarn Olivia.

Annons
 

Glasskioskens öppettider är väderberoende.
Jag öppnar framåt lunchtid och håller öppet så länge suget efter glass och sol finns där.

Karnevalsmat året runt
En tjusning för små kiosker eller för den delen vagnar tycks Poul W Lorenzen ha.
– Det är faktiskt just detta jag vill syssla med nu. Jag håller på att färdigställa två korvvagnar efter konstens och livsmedelsverket alla regler. Visste ni att man behöver ha tre vaskar i en vagn?, säger han och fortsätter.
– Jag kommer att samarbeta med Hovagårdens Delikatess så det kommer att bli fina korvar i vagnen men även mina berömda fläskestegsburgare, så att landskronaborna kan få karnevalsmat året runt. Just nu förhandlar jag om uppställningsplatser men en ska vara i Landskrona och en på annan ort, avslöjar Poul W Lorenzen avslutningsvis.


På ny (glass)kula. Poul W Lorenzen har satsar på en ny karriär efter livet som krögare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser