Annons

Sommargospelkören på karnevalen

Förra årets succé – den högst tillfälliga ”Sommargospelkören” gör sitt premiärframträdande med en gospelmässa i Sofia Albertina kyrka under karnevalstorsdagen.

Årets sommargospelkör är en blandad kör på cirka 60 personer mellan 14-75 år från Landskrona med omnejd – några har aldrig tidigare sjungit i kör, andra är drivna körsångare eller solister.
Sommargospelkören har övat fem gånger under ledning av sin karismatiska ledare Alexandra Myllenberg, den gör två framträdanden och upplöses sedan – för att eventuellt återuppstå i en ny skepnad nästa sommar.

Annons
 

– Det är roligt att sommargospelkören har lockat ännu fler medlemmar än förra året, säger  Alexandra Myllenberg, själv driven gospelkörist, körledare, jazzsångerska, musiklärare och rytmikpedagog. Det är så många som längtar efter att få sjunga gospel. I år sjunger kören även på den ekumeniska Karnevalsmässan på Gamla kyrkans grund.

Solister och en kör i kören
– Kören är verkligen mäktig, tycker Alexandra, när alla sjunger är intrycket nästan överväldigande. 
Gospelmässan i Sofia Albertina blir något alldeles unikt i år. Den 60 stämmor starka grundkören, en tolvmannakör och dessutom flera solister.
Alla som ville sjunga solo fick sjunga upp och då utkristalliserades tolv personer som bildade en mindre ”kör i kören”. Ibland sjunger den lilla kören ett stycke, sedan kommer den stora kören in – effekten blir enorm! Vi kommer dessutom att ha flera solister. Och församlingen kan sjunga med i några av sångerna.

Sommargospelkören gör två framträdanden under karnevalen:
Torsdagen den 9 juli kl. 19.00 i Sofia Albertina kyrka
Söndagen den 12 juli kl. 11.00 på Gamla kyrkans grund

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser