Annons

Csaba filmar i Ystad

Regissören och manusförfattaren Csaba Bene Perlenberg, internationellt prisbelönad och uppmärksammad för sina kortfilmer ”Väsenpumpen”, ”87”  och ”Strå” spelar in sin nya kortfilm ”Super Hjälten” i Ystad mellan 10-15 juli.

Brittiska filmfotografen Chris Maris, som varit huvudfotograf på långfilmerna ”Frostbiten”, kommande irländska skräckfilmen ”Wake Wood” och nu senast ryska actionfilmen ”Newsmakers”, ansluter som  Director of Photography.

Annons
 

Filmen handlar om 8-åriga Sonja (spelad av nykomlingen Ida Jonson) som  tror att hennes alkoholiserade och allmänt struliga pappa Richard i  själva verket är en superhjälte.
– I vår kultur fungerar superhjältar på samma vis som asagudarna eller de grekiska gudarna en gång gjorde. Det var betryggande med övermänniskor som även hade vanliga problem, i min film använder jag mig av superhjälteformatet som en omskrivning för föräldraskap – alla 
barn ser sina föräldrar som övermänniskor – som sina egna   superhjältar,
säger regissören Csaba Bene Perlenberg.

I huvudrollen ses skådespelaren Mattias Malmgren, hyllad för sin insats i Csabas senaste film ”Strå”. Filmen nominerades till Startsladden-priset vid Göteborg International Film Festival tidigare i år. Med i ”Super Hjälten” är även veteranskådespelaren Anders  Granström och Nina Zanjani.
Anders Granström var med i Csabas  film ”Väsenpumpen”, visad i SVT i september 2008 samt klassiska ”Sven Klangs Kvintett”

Nina Zanjani spelar för närvarande polisasipiranten Isabelle i de tretton nya Wallander-filmerna som just nu spelas in i Ystad. Hon spelade även Yasmin i Helena Bergströms debutlångfilm ”Se  upp för dårarna”.

Detta är det malmöbaserade filmbolaget Good Worlds andra film i Ystadsregionen med regissörer bördiga från Landskrona. För en månad sedan spelades Jenifer Malmqvists ”Happy birthday” in på Österlen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser