Annons

Plantan utmanar utomhus

Plantans sommarverksamheter för barn- och ungdomar är i full gång.
Precis som i fjol flyttar aktivitetshuset Plantan ut delar av sin verksamhet.
– Bland annat fortsätter vi vårt lyckade samarbete med Citadellbadet där Kultur- och fritidsklubben (7-12 år) kommer att finnas varje tisdag och onsdag. På badet kommer vi att ha redskap för utlåning, smyckesdesign, hinderbanor, tävlingar och annan rolig prova-på-verksamhet, berättar Murat Saglamoglu, projektledare på Plantan.
–  På måndagar finns vi ute på skateparken vid idrottsplatsen. Där håller vi skejtskola.

I år har Plantan dessutom fem sommarjobbare till sin hjälp.
–  Dessa kommer från det nystartade nätverket Nya Generationens Ledare. Under våren har de gått en ungdomsledarutbildning. Sommarjobbet hos oss innebär att de får testa sina vingar då de ska driva egna projekt och hålla i aktiviteter för barn och ungdomar. En viktig del av vår verksamhet är just att handleda ungdomar i projektbaserat arbete.

Annons
 

DesignGerilla och cirkusskola
För ungdomar fortsätter DesignGerillan på onsdagar och Café Kolon på torsdagar, fast nu i somrigare miljö ute på altanen.
– Sommarverksamhetens tre sista fredagar kommer vi i samarbete med Ungdomshuset Nova att arrangera beachvolley-turnering den 17:e juli, sandslottstävling 24:e juli och en fotbollstennisturnering 31:e juli.
En cirkusskola med Duo Danzeros är tänkt att genomföras 13/7-17/7.

”Sommarens roligaste tävling – Utmaningen”
På måndag går startskottet för vad personalen på Plantan hoppas ska bli ”sommarens roligaste tävling
– Mod och nyfikenhet är ett måste om man vill vara med i sommarens stora poängjakt, Utmaningen, säger Murat Saglamoglu.

Utmaningen är en poängjakt som pågår under juli månad och innehåller tio olika uppdrag. Alla uppdrag ska dokumenteras med kamera och sen bedömas. Ett uppdrag kan exempelvis vara att gå till Maddes iförd lösmustasch och fika.
– Eller klättra i ett träd med kläderna ut och in, inflikar Caroline Larsson även hon projektledare på Plantan. Maxantal deltagare är 20 och åldergränsen är 16-20 år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser