Annons

390 000 till Unga Kris

Unga Kris i Landskrona, som nyligen uppmärksammats flitigt i media och bland annat flyttat in i nya egenhändigt renoverade lokaler i centrum, möts nu av ett nytt glädjebesked. Socialstyrelsen berömmer nämligen föreningen för dess utförda arbete och beviljar samtidigt 390 000 kr till verksamheten och ytterligare ett projektår

I förra veckan var det festlig invigning av Kris nya lokaler i centrala Landskrona.
Utrymmena har renoverats av ett tjugotal ungdomar, som på så vis har fått en sysselsättning under ett antal månader. Projektet blev möjligt till stor del med hjälp av pengar från Socialstyrelsen.

Annons
 

Nu beviljar myndigheten pengar för ytterligare ett års projekttid. Föreningen får 390000 kronor, en höjning med 90000 jämfört med förra projektomgången.
– De har en verksamhet som vi har blivit imponerade av, säger Åke Setreus, utredare på Socialstyrelsen till Skånska Dagbladet.
Han är särskilt imponerad av samarbetet med Rotary och näringslivet.
Unga Kris lyckas med något som många har svårt med, enligt Setreus.
– De når rätt målgrupp. Deras arbete borde ha effekt på situationen med droger och kriminalitet i Landskrona på sikt, säger han.

Socialstyrelsen beviljar i första hand pengar till projekt som riktas till alla ungdomar.
Av hundratals ansökningar från projekt som jobbar med specifika ungdomsgrupper, beviljas endast ett fåtal. Unga Kris projekt är alltså ett av dem.

Till hösten får en ny omgång ungdomar praktikplatser i ett projekt lett av föreningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser