Annons

IM fixar internationella tjejfikor

Organisationen Individuell Människohjälp (IM) startade en lokalavdelning i Landskrona i höstas. Ett flertal volontärer hjälper nyanlända ungdomar med läxor eller försöker hjälpa dessa ut i föreningslivet. Under sommaren arrangerar man även så kallade tjejfikor.
– Det var några som kommer till oss som hade förslaget, säger Klara Johnsson, en av volontärerna och fortsätter.
– De sa att de hade många tjejpolare som ville umgås i all enkelhet med tjejer från andra länder, allt för att utbyta erfarenheter samt lära sig det svenska språket. Därför tog vi vara på idéen och i tisdags träffades vi för tredje gången i sommar. Det är tjejer och kvinnor i alla åldrar.

De 15-talet tjejerna och kvinnorna möttes upp på Citadellet för att snacka och fika tillsammans.
– Här var allt folk från flera världsdelar. Tjejer från Sydeuropa, Pakistan, Kina, Afghanistan och något land till, säger Klara Johnsson och avslutar.
– Vi försöker variera oss för att göra det så intressant som möjligt. Vad vi hittar på nästa tisdag har vi inte spikat men den sjunde juli ska vi träffas på Dammhagsskolan för att baka tillsammans. På detta viset lär sig tjejerna att kommunicera om vardagssaker och dessutom på svenska.

Annons
 

Är du intresserad av att arbeta som volontär eller veta mer om IM i allmänhet? Besök deras hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser