Annons

Fackordförande uppsagd på Haldex Brake

Metallordföranden på verkstadsklubben på Haldex Brake, Jonas Esbjörnsson, har blivit uppsagd och slutar sitt jobb den 25 augusti. Anledningen är arbetsbrist.

Normalt är att förtroendemannalagen gör att de fackligt aktiva inte berörs av turordningsreglerna vid uppsägningar med detta har facket på Haldex Brake valt att bortse ifrån.
– När jag fick reda på att jag stod på listan av folk som skulle sägas upp fick jag av naturliga skäl inte sätta mig vid förhandlingsbordet. Facket hade då möjlighet att hänvisa till förtroendemannalagen men de valde att inte göra så, säger Jonas Esbjörnsson och låter en aning bitter.
– Klart att jag är besviken. Jag kan ta att jag blir uppsagd på grund av arbetsbrist. Men att man väljer att inte behålla sin ordförande sänder ut fel signaler till medlemmarna.

Annons
 

Enligt Esbjörnsson ska anledningen till att förtroendemannalagen inte åberopats bero på att de övriga i styrelsen anser att det finns kompetens nog.

Jonas Esbjörnsson som arbetat på Haldex Brake i 4,5 år och varit fackligt aktiv praktiskt taget hela perioden, avstod samtliga sina fackliga uppdrag då han fick beskedet förra veckan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser