Annons

En händelserik sommar

Vi står inför en sommar fylld av aktiviteter i Landskrona. I veckans avsnitt av SOMMAR tar Martin Larsson oss med till Turistbyrån där Susann Eriksson berättar om ett urval av allt som kommer att ske. För enkelhetens skull följer här några av de större arrangemang även i skrift.

Karnevalen – festernas fest
Karnevalen, som äger rum den 9-11 juli, har sedan några år tillbaka befäst statusen som en av Skånes absolut största festivaler och årets upplaga lär inte bli sämre.
– Tvärtom, säger Olle Larsson, som är projektledare för karnevalen.
– Efter varje år förhör vi oss bland samtliga inblandade om vad som varit bra och vad som kan göras bättre. Vi har lyssnat och lärt för att vi ska kunna ta festen till ännu högre höjder.

Annons
 

Årets program är praktiskt taget spikat och förutom karnevalståget så kommer bland annat Timbuktu, Kevin Borg, Pauline Kamusewu, The Boppers, Svenska Akademien, Danne Stråhed, Andra Generationen, Bloosblaster och naturligtvis Prebens Pågar att uppträda. Hela programmet hittar du på www.landskrona.se/karneval.

Hasse Andersson till Slottsparken
Men allt är inte karneval som glimmar. Ett annat mycket populärt arrangemang är allsången i Slottsparken. I år blir det två julikvällar, den åttonde och den femtonde, som förhoppningsvis kommer att bjuda på solsken och skönsång.
– Det ska bli underbart och extra roligt är att vi får hit Hasse Andersson för första gången, säger Landskronas egen sångfågel Anki Nilsson och fortsätter.
– Till den andra föreställningen har vi engagerat en favorit. Det är Eddie Oliva som kommer för tredje gången. Han är oerhört populär.
Mer om allsången kan du läsa i gårdagens artikel – Toppnamn på Allsångskvällar

Fordon – gamla som nya – på väg och till havs
För de motorintresserade är det den 25 juli dags för den årliga Thulinträffen och precis som vanligt är det cruising med veteranbilar dagen innan. Den stora träffen äger dock rum på lördagen på Citadellområdet.

Mer motorer blir det tre veckor senare då det är dags för Vallåkraträffen. Nästan 20 000 åskådare passar på att besöka Skandinaviens största bilträff för ombyggda bilar. Det hela äger rum på Enoch Thulins flygplats en knapp mil utanför Lanskrona.

För de som gillar hav bättre än asfalt så väntar Nordic Week som avgörs i Öresund och arrangeras av Borstahusens Segelsällskap och som sammanfaller med Borstahusens Hamnfest.
– Det här blir den största kappseglingen hittills i segelsällskapets historia, berättar Ola Lilja, som är seglingsledare på en av banorna.
Söndagen 2 augusti invigs tävlingen och då kommer Landskronafödde Jesper Aspegren att leda festligheterna.

BoIS drar massor
Ett arrangemang som många tar för givet men som lockar mycket folk är BoIS hemmamatcher.
– Det är inte många som kan säga att de lockar ett par tusen människor varannan vecka men faktum är att många vill se BoIS. Framför allt gäller det landskronabor men vi får även hit bortasupportrar och skulle man under sommaren kunna få dessa att komma lite tidigare och besöka stan så tror jag att centrumhandeln och krögarna fått ett lyft, säger Johan Nilsson, BoIS marknadsansvarige. När BoIS spelar hittar du på deras hemsida. Adressen är www.landskronabois.com.

Naturligtvis finns det mycket mer som händer i Landskrona under sommaren. Vi har inte skrivit om utställningarna, teaterföreställningarna, renässansdagarna på Ven, junior-EM i tyngdlyftning, kyrkomusikfestivalen, trädgårds- och skördegille, golftävlingar, medeltidsdagar med mera.
Men du hittar mer information om detta och annat på www.landskronaplus.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser