Annons

Topsy på tråden

På fredag är det jämnt 50 år sedan Ingemar Johansson besegrade Floyd Patterson i New York och blev Sveriges förste världsmästare i professionell boxning. Vad gjorde du den sägenomspunna natten, Torsten Lindblom – landskronaboxningens grand old man?
– Då höll man sig vaken och lyssnade på radion så klart. Sen har man ju sett bilder från den första matchen många gånger på tv och Ingo boxades ju verkligen helt ok. Men i returmatchen gick han inte att känna igen! Han var liksom slö, det var ingen fart i honom. Amerikanarna hade bjudit ut honom på restaurang innan fighten och det var något fuffens i görningen. Sådana var dom, amerikanarna! Men visst, Floyd var ju också en duktig boxare.

Ok, Topsy. Vad hittar du annars på nu för tiden?
– Nu ska jag ut till min koloni, jag var där och grejade i går också. Men först ska jag träffa gamla BK Fram:are i klubbstugan, det är ju tisdag. Sen blir det kolonin för hela slanten, det är full fart!

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser