Annons

Toppnamn på Allsångskvällar

Tidigare år har det arrangerats tre allsångskvällar i Slottsparken varje sommar under ledning av Anki Nilsson och som vanligt backas hon upp av Frank Andersson, Lars-Olof ”Lassie” Johansson och Egil Fält.

I år blir det dock bara två uppträdanden då det ekonomiska bidraget från Kulturförvaltningen minskat radikalt.
– Vi har fått 40 000 kronor mindre i år och det är klart att det inte kan gå obemärkt förbi, säger Anki Nilsson då hon presenterade årets program i Slottsparken på måndagen.
– Vi tog dock snabbt ett beslut att arrangera två kvällar i stället för tre och därmed hålla hög klass på underhållningen..

Annons
 

Och visst blir det underhållning som passar en sommarkväll i den vackra parken. Den åttonde juli är det dags för första allsången och som dragplåster kommer Hasse Andersson.
– Det är kul att Hasse kommer. Han är riktigt folkkär och en kille som drar folk i alla åldrar, berättar Anki och fortsätter.
– Samma kväll kommer en tjej som heter Madeleine Liljestam att uppträda.

En vecka senare är det dags för en favorit i repris.
– Då kommer Eddie Oliva och det blir en riktig höjdare. Han är en riktig entertainer som vet hur man roar en publik. Det fick de veta som såg honom 2006.

Den 15 juli gästas allsången även av tre gentlemän iklädda BoIS-tröjor.
– Det är Bertil Edpalm, Stig Persson och Bengt Radsjö som kommer och spelar dragspel för oss och det är tre herrar som de flesta känner igen, säger Anki Nilsson.

Om vädret är vackert kommer parken att fyllas till bristningsgränsen.
– Så är det varje år. Då solen skiner kommer folket.
Anki ser dock resignerad ut när hon ser antalet bänkar på planen framför scenen.
– De har tagit bort hälften av alla bänkar för att renovera dom. Det tycker jag att dom kunde ha gjort på vintern då de inte används. Jag vet inte riktigt hur de äldre och handikappade ska få plats men vi får hoppas att många kan ta med sig egna kampingstolar eller liknande. Och dessutom hoppas vi ju att det är torrt i gräset så att folk kan ta med sig filtar och ha picknick. De som vill ha plats på bänkarna bör komma i god tid, avslutar Anki Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser