Annons

GeneralKnas släpper ny skiva

Imorgon släpps en ny reggaeplatta på marknaden. Det är Svenska Akademiensångaren GeneralKnas som gjort en egen platta tillsammans med några vänner som han valt att kalla Charmörerna.
– Det är ett gäng kompisar som hjälpt mig att få fram några idéer som jag haft i huvudet 7-8 år, säger GeneralKnas när Landskrona Direkt når honom på tisdagen.
– Man kan säga att det är reggae med 80-talssound. Det var det jag växte upp med och jag har funderat på ljud och rytmer sedan dess och nu har jag äntligen fått ner det.

GeneralKnas, eller Ivan Olausson-Klatil som han heter som privatperson, befinner sig i skrivande stund i sin stuga i Jämtland.
– Jag laddar inför morgondagen då jag ska stå på scenen med Charmörerna på Peace & Love festivalen i Borlänge. Det ska bli riktigt kul även om jag är en aning förkyld. Men lite vila och en massa vitlök så blir det säkert bra, säger GeneralKnas som även kommer till Landskrona i sommar.
– Det blir två spelningar. Den första är med Akademien på karnevalen och den andra med Charmörerna på Folkfesten. Det ska bli kul. Det är alltid lika roligt att sjunga hemma i stan.

Annons
 

Till hösten väntar dock ett helt nytt äventyr för sångaren.
– Då ska jag åka till Libanon och göra min praktik. Jag läser socionomi med internationell kulturell inriktning. Det kommer att bli mycket spännande. naturligtvis kommer jag även att försöka hitta på något musikaliskt då jag är där, avslutar GeneralKnas.

En recension av skivan får du här på Direkten senare i veckan.

Visste du att det märkligaste ryktet Ivan hört om sig själv är att han varit munk under två-tre år i ett buddistkloster i Tibet? Detta och mycket annat kul kan du läsa om i den profilintervju vi gjorde med artisten för ganska exakt två år sedan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser