Annons

Från Landskrona till Manhattan och Aten

Vi noterar att utställningen ”Design S” som i våras visades på Landskrona museum lagom till midsommarhelgen nått till New York och Pratt Manhattan Gallery.
– Det är svårt att få in designutställningar på Manhattan. Vi är nöjda med att vårt samarbete med Pratt Institute resulterat i att vi kan marknadsföra svensk design på ett så prestigefyllt galleri,  säger Anna Björkander, pressråd vid generalkonsulatet.

Utställningen Design S visar exempel på produkter och koncept som blivit eller med stor sannolikhet kommer att bli försäljningsframgångar, även utanför Sverige. Men här finns också produkter som på annat sätt för utvecklingen framåt därför att de underlättar och förgyller vardagen, förenklar arbetslivet eller visar vägen mot ett hållbart samhälle.

Annons
 

I september inleds ett samarbete med Eugenidis Foundation i Aten, Grekland. Där kommer Design S att visas i Europas modernaste planetarium.

Med andra ord, det gäller att passa på och se utställningarna när de når museet i Landskrona.
Just nu kan du på Landskrona museum se:
Andrew Malmsea – världsvan, charmerande, fotointresserad landskronapåg i förskingringen med filmstjärnor och världskändisar i kameralinsen.
Motordån och folkfest  – om GP-tävlingarna i Saxtorp på 30-talet.

Dessutom  kan man i reklamarkivet se en utställning om Borstahusen Kommunikation.
På söndag öppnar man sedan upp för en utställning om flugfiskarens fantastiska värld med historik, teknik, utrustning, vackert bundna flugor, gamla och nya spön.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser