Annons

Fjärilar släpptes ut till midsommar

Vid Svaneholmsgårdens förskolas midsommarfest kläddes stången med löv och blommor av glada barn innan det var dags för spelemansbesök av Jan-Erik Pettersson.
– Han tog fram sitt dragspel, barnen samlades i en stor ring och sedan var dansen igång. ”Totalt kaos” är en beskrivning, helt underbart roligt hade barnen om de fick säga sin mening, berättar Jill Adolfsson.

Efter första dansen gick det dock lite bättre, de minsta hängde med så gott det gick och de större barnen klämde med i sångerna. Nästa punkt på programmet var ”frisläppandet” av förskolans egenhändigt uppfödda fjärilar.
För andra året har vi fött upp några fjärilar som vi fick när de var små larver, och som efter noggrann omsorg utvecklats till puppor och nu nykläckta tistelfjärilar.

Annons
 

– Buren öppnades och barnen började sjunga vår fjärilssång. De fick sjunga den gång på gång men fjärilarna tycktes inte vilja flyga ut. När vi så väntat en stund så flög den första ut i friheten och det vackra vädret. Vilken glädje man känner när man tänker på att vi gjort något gott för vår natur, avslutar Jill Adolfsson.


Foto: Philip Wankler

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser