Annons

Professor tillträder på Centrum för Arbetarhistoria i september

I september tillträder en professor med inriktning mot arbetarklassens och arbetarrörelsens historia en tjänst vid Centrum för Arbetarhistoria i Landskrona. Det är Lars Berggren, professor i historia, som fått tjänsten.
– Det känns naturligtvis jätteinspirerande att får arbeta med detta, sade Lars Berggren på en presskonferens som hölls på onsdagseftermiddagen.

Som ett stöd för den nytillträdande professorn och den specifika forskningsverksamheten vid Centrum för Arbetarhistoria inrättas även ett vetenskapligt råd bestående av såväl erfarna som yngre forskare ska stärka Centrum för Arbetarhistorias vetenskapliga profil.
Dessa är Lars Olsson, ordförande och professor i historia vid Växjö universitet, Mats Greiff, professor i historia vid Malmö högskola, Lars Edgren, Docent i historia vid Historiska institutionen på Lunds universitet, Ulrika Holgersson, filosofie doktor i historia och forskare vid Historiska institutionen på Lunds universitet samt Silke Neunsinger, filosofie doktor i historia och forskningsansvarig vid Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Stockholm.
– Detta är en helt unik händelse. Vi kan snart se fram emot cirklar ledda av professorer på ett sätt som vi är ensamma om i landet och troligtvis i hela Europa och det är vi naturligtvis mycket stolta över, kommenterar Gösta Nilsson, ordförande för Centrum för Arbetarhistoria i Landskrona.

Annons
 

Mer om Centrum för Arbetarhistoria i Landskrona och dess forskningscirklar hittar du på deras hemsida. Adressen är www.arbetarhistoria.org.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser