Annons

Tord Ohlsson hoppar av Folkets Hus styrelse

Fritidsnämndens ordförande Tord Ohlsson (FP) sitter sedan tre år även som ledamot i Andelsföreningen Folkets Hus i Landskrona. Ett uppdrag som han hoppar av idag.
– Jag har suttit med i styrelsen för att hålla koll på var skattebetalarnas pengar tar vägen men nu har jag fått nog. Det finns egentligen tre anledningar till att jag hoppar av, säger Tord Ohlsson till Landskrona Direkt och förklarar.
– Det första är att det är andra året i rad som det kommer anmärkningar från revisorer om att allt inte står rätt till ekonomiskt och eftersom inget har hänt från de som driver Folkets Hus så anser jag att jag inte kan fortsätta mitt styrelsearbete. Det andra skälet är att Folkets Hus gick med 7-800 000 kronor i förlust förra året och lär visa upp liknande siffror i år, säger Folkpartisten.

Tord Ohlsson riktar även stark kritik till hyressättning och fakturering.
– Det råder mycket olika hyressättningar i huset och så får naturligtvis inte vara fallet. Dessutom har revisorerna påpekat att det är alldeles för mycket kontantfakturering vilket kan underlätta för svarta pengar, menar den avgående styrelseledamoten.

Annons
 

Att föreståndaren Lars Svensson eller någon annan sysslar med svarta affärer vill dock inte Tord Ohlsson tro på.
– Det hoppas jag verkligen inte. Men hade all fakturering skett som brukligt, alltså utan kontanter så hade man kommit från det problemet med de vill fortsätta på den inslagna vägen och det kan jag inte skriva under på. Detta är den tredje anledningen till mitt avhopp, avslutar Tord Ohlsson.

Folkets Hus ordförande svarar på kritiken.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser