Annons

Sommarlovslediga blir vän med bollen

Skolledigheten hann knappt börja innan ett 50-tal sommarlovslediga valde att gå en fyradagarskurs i fotboll. I morse väntade nämligen ett glatt gäng fotbollstokiga pojkar och flickor, i åldern 9-14 år, ivrigt på att få komma igång med BoIS Sommarfotboll. Fram till och med torsdag ska fotbollens tekniska grunder gnuggas tillsammans med avancerad teknik.
– Om jag inte räknar fel är det 25:e året som vi nu arrangerar sommarfotboll, säger Bernt ”Linkan” Lindgren ungdomsansvarig i BoIS och berättar att nu har nästan var och varannan klubb tagit efter konceptet.
Konkurrensen har blivit hård. Trots att vi syns mer än någonsin har vi svårt att locka lika stora skaror som förr.

För 20 år sedan deltog 280 ungdomar och en som minns den tiden och som fortfarande finns med är Lennart Mårtensson.
– Kvalitén blev lidande. Man hade 40 spelare i varje grupp och jag minns att det var olidligt varmt dessutom. Det blev mer av en social institution. I år blir det otroligt bra med 12-13 ledare på 50 spelare.

Annons
 

– Det viktigaste är att locka fram spelglädjen och att var och en får chansen att utveckla sin egen spelstil, poängterar Bernt ”Linkan” Lindgren.

Mellan klockan 10.00 – 13.30 tränar man på planerna runt IP och på torsdag är de stor final. Klockan 14.00 samlas deltagarna på A-planen för spel och lekar i den högre skolan.
– Allmänheten är naturligtvis välkommen och komma och titta. Det är alltid trevligt att gå runt och skåda alla duktiga fotbollsungdomar, avslutar Bernt ”Linkan” Lindgren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser