Annons

Ny yrkeshögskoleutbildning i djursjukvård

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat de yrkeshögskoleutbildningar som får starta  hösten 2009. Av 404 ansökningar har 89 prioriterats.
Bland de som nu får starta är en yrkeshögskoleutbildning mot djursjukvård med inriktning smådjur eller stordjur. Utbildningen bedrivs av Svalöfs gymnasium i samverkan med Önnestadsgymnasiet i Kristianstads kommun. Svalöfs gymnasium ansvarar för smådjurs delen.
Detta är en eftergymnasial utbildning, som bygger på kunskap från arbetslivet. Vår yrkeshögskoleutbildning är två årig och ger en kvalificerad yrkeshögskoleexamen, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör i Landskrona Kävlinge Svalövs gymnasieförbund.
De viktigaste kriterierna att få anordna en yrkeshögskoleutbildning är arbetsmarknadsrelevans, arbetslivsanknytning och att det är en tydlig eftergymnasial nivå.
Vår utbildning skall ge både en teoretisk och praktisk grund. Det är lärande på riktigt och kommer leda till jobb som djursjukvårdare, säger Lena Hansson, verksamhetschef/rektor på Svalöfs gymnasium.

Sedan tidigare anordnar Svalöfs gymnasium en yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot jordbruk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser