Annons

Gymnasieskola i samarbete med skola i Dominikanska Republiken

Enoch Thulingymnasiet har beviljats pengar av EU´s programkontor för att genomföra ett biståndsprojekt med en skola i Dominikanska Republiken.
– Vi har fått pengar för att kunna åka till Santo Domingo, som är huvudstad i Dominikanska Republiken, och träffa elever och skolpersonal och tillsammans med dem planera för ett fortsatt samarbete, säger Bo Ståhl, lärare och initiativtagare till projektet.

– Vår målsättning är att åka med en grupp på fyra personer från Enoch Thulingymnasiet för att besöka skolan i Santo Domingo under hösten. Planeringen på hemmaplan är en del av resan och vi kommer att jobba med förberedelserna när skolan startar igen i augusti, säger rektor Thora Skuladottir, som också kommer att åka med till Santo Domingo.

Annons
 

– Vi kommer att studera en hel del om Dominikanska Republiken om hur det är att leva och bo där och givetvis om deras utbildningsmöjligheter. Ja, till och med språkkunskaperna i spanska kommer att bättras på under hösten, lovar rektor Skuladottir  vidare.

På resan kommer även en elev från Elprogrammet att åka med.
Lyckligtvis har vi en lärare på skolan som är spansktalande och han kommer att vara en nyckelperson när vi åker till hösten.  Vår förhoppning är att vår resa ska leda till ett fortsatt utbyte och samarbete mellan skolorna. Tanken är att en grupp elever och lärare från skolan i Santo Domingo ska besöka Landskrona under nästa vår för att lära sig mer om svenska skolförhållanden, säger Bo Ståhl.

Eftersom projektets huvudtema handlar om entreprenöriellt lärande kommer skolan att involvera arbetslivet på lite olika sätt.
– Förhoppningen är att vi ska få ett långsiktigt samarbete med skolan i Santo Domingo, avslutar Bo Ståhl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser