Annons

Två vinnare av ”Årets skolarbete” från Landskrona!

När Sveriges största sajt för studerande, Mimers Brunn, presenterade vinnarna i rikstävlingen ”Årets skolarbete” för sistaårselever på gymnasiet så kammade landskronungdomar hem inte mindre än två av de fem kategorierna.

Sebastian Swärd som tar studenten på Filbornaskolan i Helsingborg segrade i mediaklassen med sitt projektarbete ”Du har makten. Använd den.”. Sebastian står bland annat bakom insändarsajten ”Lyssna på mig.se”
–  Det känns mäktigt att bli den utvalde bland tusen bidrag, säger Sebastian som belönas med en privat biovisning samt en veckas praktikplats på SF Bios marknadsavdelning, då SF Bio sponsrade mediaklassen.
– Jag försökte påverka dem att SF behövs i Landskrona, säger han men medger samtidigt att responsen var sval.

Annons
 

I klassen Ekonomifaktas Samhällspris segrade landskronatjejerna Anna Kjäll och Olivia Sunesson från Campeon Frigymnasium i Helsingborg med arbetet ”Vi och dom – en uppsats om vad Landskronas invånare tycker beträffande integrationen i sin kommun”. Trehundra kommuninvånare omfattades av deras undersökning och har fått fylla i enkäter.
–Det här är en brinnande viktig fråga för Landskrona, säger Olivia Sunesson.
 – Ambitionen med vårt arbete är bland annat att sätta ord på vad invånarna tycker för att illustrera att något måste göras. Vi är själva bestörta över flera av resultaten, som till exempel att endast en procent av de tillfrågade tycker att integrationen fungerar bra och många av de hårda kommentarer som respondenterna lämnat kring bland annat avvisningsregler.

Jurygruppen på Ekonomifakta utsåg ”Vi och dom” till vinnare med motiveringen: På ett pedagogiskt, engagerande och välskrivet sätt har författarna behandlat ett aktuellt och komplicerat ämne. Uppsatsen har en vetenskaplig ansats med en gedigen analys av det empiriska materialet. Projektarbetet ger en god insyn till ett problem som personligen engagerar författarna och viljan att förändra genomsyrar hela arbetet.

     

 Fakta: Med över en halv miljon unika besökare varje månad är Mimers Brunn Sveriges största mötesplats för studerande. I år utser de Årets skolarbete i fem kategorier i samarbete med jurygrupper från Svenska FN-förbundet, Ericsson, SF Bio, Swedbank och Ekonomifakta. Studenterna tävlar med sina examensuppsatser och 1013 bidrag från hela landet har inkommit.      

     


     Olivia Sunesson och Anna Kjäll. Foto: Privat

     


     Sebastian Swärd kommer även i sommar att jobba för Landskrona Direkt med webb-TV dessutom är det tänkt att han ska hinna med en veckas praktikplats på SF Bios marknadsavdelning. Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser