Annons

Fokus på Landskrona

Med hjälp av 30 variabler har tidningen Fokus för fjärde året i rad rankat Sveriges 290 kommuner för att svara på frågan: Var är det bäst att bo? Föga smickrande hamnar Landskrona på en 256:e plats mellan Bengtsfors och Högsby.
Lite positivt är dock att staden klättrat 20 placeringar sedan ifjol.

På det dystra kontot får Fokus läsare veta att arbetslösheten är mycket hög och att gymnasiebehörigheten skrämmande låg i Landskrona. Socialt och trygghetsmässigt finns mycket övrigt att önska. Skilsmässorna och sjukskrivningarna är nästan flest i landet. Likaså kostnaderna för socialbidrag. Antalet anmälda brott och outnyttjad pappaledighet hamnar på samma tal, 277:a i landet.

Annons
 

På pluskontot kan man utläsa att kommunens ekonomi trots allt är god. Soliditeten rent av 24:a i landet och lärartätheten hamnar med god marginal på övre halva av tabellen med en 42:e plats.

Läs mer på Fokus hemsida:
http://www.fokus.se/2009/06/har-ar-det-bast-att-bo-2009/

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser