Annons

Grön Flagg hissades på Justus Tranchellgymnasiet

Varken hotande regntunga skyar eller uteblivna blåsare kunde hindra Justus Tranchellgymnasiets nyförvärvade gröna flagga att gå i topp under torsdagsförmiddagens lilla ceremoni.

Handledaren och naturkunskapsläraren Karin Warlin fyrade egenhändigt av en ”megafon-fanfar”  och de stolta avgångseleverna Betty Nyström och Frida Sjögren, två av de ansvariga för Grön Flagg-utmärkelsen, applåderades av de församlade skolkamraterna.
– Vi har tillsammans med två andra elever, Tomas Olsson och Andreas Borg, arbetat med att få skolan ”grönflaggad” som vårt avslutande projektarbete, förklarar tjejerna.

Annons
 

Fler miljömärkta varor i cafeterian och skolmatsalen, närproducerad frukt, färre onödiga datorutskrifter och återvinning av alla aluminiumburkar är exempel på sådant som eleverna arbetat med i jakten på flaggan som visar att skolan är miljövänlig.
– De här duktiga eleverna blev också tvåa i Klimatkampens rikstävling och fick motta priset på Berns i Stockholm, berättar en nöjd och stolt Karin Warlin och utbrister i ett megafonförstärkt ”Hurra, hurra för vår skola!”.

Läs mer:
Gymnasieelever kämpar för Grön Flagg

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser