Annons

Plantan saknar bygglov

Ungdomsverksamheten i Plantan saknar bygglov och nu riskerar Kultur- och fritidsförvaltningen, som driver verksamheten, dryga avgifter för olovligt byggande.

– Men där är vi inte än, förklarar byggnadsnämndens ordförande Gerd Bernström (FP) efter det att nämnden nekat Landskronahem, som äger fastigheten, ett nytt tillfälligt bygglov.
– Eftersom länsrätten upphävt det tidigare bygglovet kunde vi inte lämna något annat besked, poängterar Gerd Bernström som nu avvaktar synpunkter från kultur- och fritidsförvaltningen innan man går vidare med ärendet.

Annons
 

Det var för tre år sedan som ungdomssatsningen i lokalerna tog form och eftersom detaljplanen inte medgav detta så ansökte Landskronahem om ett tillfälligt bygglov. Detta godkände byggnadsnämnden, men grannarna överklagade beslutet och i november 2007 upphävdes beslutet.
Men att verksamheten olovligen fortgått i lokalerna upptäckte förvaltningen först nu, ett och ett halvt år efter domen i länsrätten.

Kultur- och fritid riskerar nu såväl byggnadsavgift som tilläggsavgift och särskild avgift för olovligt byggande. Avgifter som kan komma att uppgå till ansenliga belopp om parterna inte hittar en lösning.
Samtidigt pågår ett nytt detaljplanearbete för området och där skall ärendet nu ut på samråd och då får grannarna på nytt en möjlighet att yttra sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser