Annons

Ta det yoga i sommar!

Allt fler människor har ett behov av att hitta balans och harmoni i sin vardag. När chansen att gå sommarkursen Yoga och Ayurveda dyker upp i Svalöv; då är det många som tar den.
Jag tror att det stora intresset beror på vårt stressiga samhälle med oro, höga krav och ständiga förväntningar att prestera. Yogan är ett sätt att ge tid för sig själv och koppla bort vardagen, säger Jörgen Johnsson, lärare på sommarkursen Yoga och Ayurveda.

Den 6-10 juli ger Fridhems folkhögskola sommarkursen Yoga och Ayurveda för första gången. Kursen är ett samarbete mellan folkhögskolan och Sundara Yoga i Landskrona. Innehållet bygger på gammal Indisk visdom. Deltagarna får lära sig verktyg för att hitta balans och harmoni i livet. Målet med kursveckan är att alla deltagare ska hitta en daglig yogarutin som passar den egna kroppen.
Många tror att Yoga och Ayurveda handlar om hokus pokus. Så är det inte alls. Knepet är att lära känna sin kropp lite bättre och hitta sina egna obalanser. När man har hittat obalanserna i kroppen är det enkelt att balansera upp dem. Det svåra är att inte falla tillbaka i gamla levnadsmönster, fortsätter Jörgen Johnsson.

Annons
 

Initiativet till yoga i Svalöv togs från början av några kursdeltagare på Fridhems folkhögskola redan förra läsåret. De tyckte att vårterminens inlämningar var stressande att hinna med. Deltagarna ville ha ett avbrott i studierna och en stund för återhämtning. Efter en termin med yoga på skolan visade även byns träningscenter Hälsomagasinet intresse av att erbjuda yoga för sina motionärer.
Intresset för yoga i Svalöv är långt mycket större än jag någonsin kunnat föreställa mig. När jag under våren hade en 10-veckors yogakurs på Hälsomagasinet fick vi ta till den stora salen. Vi var 25-30 deltagare vid varje tillfälle. Till sommarkursen i juli kommer kursdeltagare från hela Sverige. Det är riktigt kul att kursen lockar folk från hela Sverige, avslutar Jörgen Johnsson.

Sommar på Fridhem
Varje sommar arrangerar Fridhems folkhögskola 60-70 olika sommarkurser. Allt från novellskrivande och tovning till naturfotografering. Till dessa kurser kommer drygt 1000 kursdeltagare från hela Sverige. Läs mer på www.fridhem.fhsk.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser