Annons

Skolinspektionen riktar kritik mot Asmundtorps skola

När försteklassaren inte hann med sin matteuppgift fick han sitta kvar medan kamraterna gick för att äta.

Nu får kommunen kritik av Skolinspektionen för att inte ha följt skollagens krav avseende disciplinära åtgärder. Eleven fick stanna kvar i klassrummet med nycklarna till salen och uppmaningen att låsa efter sig när han avslutat uppgifterna. Pojken blev rädd när han inte lyckades lösa sina uppgifter och vågade inte lämna klassrummet. Enligt anmälan har han sedan dess inte tyckt det varit roligt att gå till skolan.

Annons
 

Läraren har bett om ursäkt och skolledningen har klargjort för personalen det olämpliga i att lämna en elev kvar ensam. Skolinspektionen gör bedömningen att läraren använt en otillåten disciplinär åtgärd.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser