Annons

Bibliotek och handel på Karlslundstorget?

Butikskedjan Netto har kontrakt till den 1 maj 2010 för lokalen på Karlslundstorget. Anledningen till att man stänger där är att man ska bygga en ny affärslokal på Löpargatan där den före detta Preem-macken låg.

Många ställer sig frågan om vad som kommer istället för Netto.
– Det finns några affärskedjor som hört av sig men innan vi börjar förhandla så ska vi planera hur vi vill ha det på torget. Klart är dock att någon typ av matbutik kommer att finnas på platsen, säger Göran Jingborg, vd för Landskronahem vilka äger fastigheten.

Annons
 

Det har dessutom kommit Landskrona Direkt till handa att någon typ av bibliotek ska byggas in.
Något renodlat bibliotek kommer det inte att bli frågan om. Det kan möjligtvis bli något som kan kombineras med andra verksamheter men det är alltså sådant som vi spånar på just nu, berättar Göran Jingborg.

– Jag skulle kunna tänka mig en liten filial tillsammans med annan verksamhet, typ ett café eller något annat, att det blir en mötesplats för de boende i området, säger Margareta Rydhagen, bibliotekschef i Landskrona.

Jag vill dock poängtera att vi fortfarande är på diskussionsnivå och inget är alltså spikat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser