Annons

Why Not Café öppnar efter midsommar

Lugn ska råda på Why Not Café i gamla Solsidan vid Citadellet. Det säger Henrik Strömberg och Lasse Flinckman som hoppas kunna slå upp portarna veckan efter midsommar.
– Det ser ut som ett bombnedslag här nu men när det är färdigt så blir det mycket fint, säger Lasse Flinkman.
– Vi försöker behålla så mycket som möjligt av charmen. Bland annat golvet och den öppna spisen gör att det kommer att bli hög mysfaktor.

De båda driver även ett café i Sireköpinge. Meningen är att Henrik Strömberg kommer att ansvara för Why Not Café.
– Vi kan ju inte klona Lasse så han får vara i Sireköpinge när där är öppet och så kommer han hit de andra dagarna, säger Henrik Strömberg.

Annons
 

De båda caféägarna ställer sig en aning frågande till stadens cafétraditioner.
– Det är märkligt med Landskrona. Söndagen är den absolut bästa dagen att gå på café men då är det stängt här i stan, säger Lasse Flinckman.
– Men vi kommer att ha öppet på såväl vardagar som helger året runt.

Det kommer att bli mycket hembakt och egenrostat kaffe på det nya caféet.
– Vi bakar det mesta själv. Dessutom kommer vi att köra lättare mat typ någon pastasallad. Till hösten och vintern kanske det rent av blir någon god soppa eller så. Vad gäller kaffet så har vi en egen blandning som är mycket uppskattad. Vårt motto är hög kvalitet, säger Henrik Strömberg.

Någon alkohol kommer dock inte att serveras.
– Nej, det blir ett café där lugnet ska råda. Det är viktigt. Här ska inte sitta någon klockan 10 på kvällen och fråga efter mer vin, betonar Lasse Flinckman.

Den före detta After Dark-profilen var först mycket negativ till att öppna café i Landskrona.
– Jag sa blankt nej direkt men Henrik övertalade mig att åka hit. Jag var fortfarande mycket skeptisk när jag kom hit men när jag väl satt mig ner på en stol så utanför Solsidan så slog det mig hur lugnt och skönt här var och sedan dess är jag helt såld på stället. Det kommer att bli ett mycket trevlig café, säger Lasse Flinckman utan att utlova någon premiärdatum.
– Det blir så präktigt om man ska ha grand opening. Vi kommer helt enkelt att öppna när det är klart och sedan får det sprida sig. Men vår förhoppning är att det blir veckan efter midsommar. Innan dess lär vi i alla fall inte vara klara här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser