Annons

Marita Ulvskog talade till Socialdemokrater Marita Ulvskog (S) njöt i solskenet i Landskrona på tisdagskvällen då hon talade till sina partikamrater

Det serverades inga röda pölser men väl vanliga grillade korvar då riksdagsledamoten Marita Ulvskog (S) gästade Socialdemokraternas stuga på Citadellområdet på tisdagskvällen. Ett femtiotal åhörare var på plats och lyssnade på politikern som lär bli invald till Europaparlamentet efter söndagens val.
– Vårt mål är att få fler mandat än våra tidigare fem och får vi lite fler röster än förra gången så kan vi bli det största politiska partiet bland de 18 representanter som Sverige skickar till Bryssel, sade Marita Ulvskog bland annat.
– EU:s budget ligger på 1 300 miljarder kronor per år och vi vill att en större del av dessa pengarna ska satsas på jobb.

Den före detta civil- och kulturministern påpekade också vikten av att rösta på söndag.
– De som tycker det är viktigt med kommunpolitiken måste tänka efter. Cirka 50 procent av de beslut som tas i kommunfullmäktige har förankringar i EU. Därför är det viktigt att vi skickar rätt personer till Bryssel.

Annons
 

Även de som är kritiska till EU bör gå och rösta tycker Ulvskog.
– Jag var en av många som röstade mot EU då det begav sig. Men nu är vi med och därför är det viktigt att vi som är kritiska är med för att hålla en nagel i ögat på de som sitter i Bryssel. Det hade inte varit lyckat om det bara suttit ja-sägare där nere.

Då vi träffar Marita Ulvskog efter talet säger hon att hon besöker Landskrona Direkt emellanåt.
– Det gör jag när jag vill ha koll på den lokala politiken i Landskrona. Sverigedemokraterna är en sak men jag är förvånad över att det inte är mer debatt om hur Folkpartiet bedriver sin lokala politik.

Marita Ulvskog, som även varit chefredaktör för tidningen Dala-Demokraten, håller även koll på BoIS.
– Jag var här senast 2003 och sedan dess har jag ett extra öga på staden och inte minst på Landskrona BoIS. Jag minns en mycket trevlig utställning om fotbollslaget på Arbetarrörelsens Arkiv.

Efter inmundigad korv och en hel del svar på frågor begav sig Marita Ulvskog vidare till Stockholm för att fortsätta turnerandet inför helgens val.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser