Annons

Helsingborgskör i kyrkan på Nationaldagen

Kören Felicitas från Helsingborg ger en konsert i Sofia Albertina kyrka
på Nationaldagen den 6 juni klockan 18.00, under ledning av Per Nyrén, dirigent och pianist. Solister är sopranerna Susanne Bengtsson och Marie Svensson.

Felicitas är en blandad kammarkör, som består av cirka 30 medlemmar, varav ett flertal med musikutbildning.
Kören startades 1972 av Per Nyrén, som än i dag är körens dirigent. Under årens lopp har de – förutom sina framträdanden i hemtrakterna – deltagit i internationella körtävlingar i såväl Wales som Polen – den senare renderade en guldmedalj.
Repertoaren är blandad, allt från jazz, folkvisor, etnisk musik till nutida och äldre klassisk musik. 

Annons
 

Körledaren Per Nyrén började sin musikaliska utbildning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han fick sin dirigentutbildning under Eric Ericsson. I Helsingborg  har han haft en mångårig yrkesverksamhet som musiklärare och körledare – tidigare även för Helsingborgs Konserthuskör. Han startade Helsingborgs Kammarmusikförening 1980 och är själv aktiv som pianist i kammarmusikaliska sammanhang.  Per Nyrén arbetar som musikproducent på Dunkers kulturhus.

I Sofia Albertina kyrka framförs bland annat Pater Noster av Giuseppe Verdi, Cry out and Shout av Knut Nystedt , Pie Jesu ur Requiem av Andrew Lloyd Webber, Benedictus dominus av Carl Nielsen och Cantilena av Erland von Koch.           

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser