Annons

God återväxt inom Landskronafotbollen

Kristihimmelfärdshelgen kallas i fotbollskretsar för cuphelgen. Runt om i landet avgörs då mängder av fotbollsturneringar och inget undantag i år.

I Höllviken tampades IK Wormo och  BK Landoras tioåringar med lag från hela landet i Halör-cup. Inalles deltog 96 lag och Landora tog sig till 16-delsfinal och ställdes där mot IFK Göteborg.
– Möjligen hade killarna respekt för de mer namnkunniga motståndet men egentligen var det oturen som fällde avgörande. Vi missade en straff och hade flera avslut i målramen något som gjorde att IFK till slut kunde vinna med 3-0, berättar Joakim Weberg en av tränarna i Landora.

Annons
 

Joakims bror Patric Weberg var med sina adepter i  Häljarps IF P 98  Landskronas enda representanter i Falkenberg ochMinicupen,  en turneringen som även kallas inofficiella SM för 11-åringar.

48 lag deltog, bland annat  Brommapojkarna, Hammarby, AIK, IFK Göteborg, Halmstad BK, Malmö FF, Gideonsberg, HIF, Djurgården  med flera.

Häljarp kunde efter gruppsegrar mot  BOO FF 2-0, Kvarnby 3-1 och Halmstad BK 6-0 ta sig till 8-delsfinal.
 – Här stötte  vi på AIK:s Akademi-lag 1 som hade hela Norra Stå från Råsunda med sig kändes det som, säger Patric Weberg och fortsätter berätta om läktarmatchen.
Flaggor, bergssprängare och AIK:s inmarschsmusik på Råsunda,  Vilken upplevelse! Som tur var bildade även våra föräldrar en högljudd klack! Och detta var en match som fylldes av publik runt hela planen från andra lag och deras föräldrar som gjorde att inramningen  var……..ja, man fick rysningar!

På plan förlorade dock Häljarp med 3-1 efter två sena AIK mål.
Det blev en match med fart, hårda, ärliga tag, mängder med målchanser på båda håll. Man stod och undrade om det verkligen var en 11-årsmatch.

I och med förlusten som tog mycket krafter av killarna fick man en ny match 50 minuter senare i kvartsfinal  i B-slutspel mot Huddinge där förlorade Häljarp med 2-3.
– Men vi vann målchanserna med 15-3 kändes det som. Det var en fantastisk upplevelse att se killarna hävda sig mot Sverigeeliten med eget offensivt spel, något 14 gjorda mål på fem matcher  vittnar om.

         

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser