Annons

Staden varslar 35

Cirka 35 anställda inom omsorgen varslas nu om uppsägning. Redan i mars beslutade den styrande treklövern i omsorgsnämnden med passivt stöd av Sverigedemokraterna om sparpaket på sammanlagt sex miljoner kronor.

Dels var det palliativa teamet, det vill säga vård i livets slutskede som skulle avvecklas samt minskning av antalet lägenheter i äldreboende.

Annons
 

Som följd av beslutet väntar på torsdag MBL-förhandlingar mellan arbetsgivare och fack.

Nu pratar vi inte naturliga avgångar utan det tråkiga är att detta berör personer som varit anställda i kortare tid än sex år. Det begriper alla vad det ställer till med under rådande konjunktur, suckar Anders Westin, (S) som under hela resans gång kraftfullt motsatt sig alla former av besparingar inom äldreomsorgen.
– Det har inte ens gjorts en konsekvensbeskrivning.

Rent organisatoriskt råder det i omsorgsnämnden politisk oro.
Dess ordförande Cecilia Brorsson (M) övertar i sommar kommunalrådsposten efter Tutti Johansson Falk och någon ersättare till henne är ännu inte utsedd.
Det blir den tredje ordföranden på tre år i nämnden och det är djupt beklagligt. Jag har personligen svårt att se att moderaterna ska kunna plocka fram en kvalificerad ersättare till Cecilia utan hade gärna sett att hon satt kvar mandatperioden ut, avslutar Anders Westin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser