Annons

Lions delade ut stipendium

Lions Club avslutade säsongen i Borstahusens Kapell med utdelning av årets Minnesfondsstipendium till Anton Björsing och Anna Johnsson som erhöll vardera 12 500 kronor.

Anna Johnsson, 22 år, studerar för närvarande i Lund efter att ha genomgått grundskola och gymnasium i Landskrona med högsta studieresultat i alla ämnen. Anna Johnsson har varit volontär i Svenska Kyrkan och aktiv som barnledare i Kvistofta Pastorat. Under ett år var hon verksam i Bäckebols Församling i Göteborg. Hon studerar till logoped och i motiveringen till stipendiet heter det att ”Anna Johnsson är en mycket begåvad stipendiat som ställer sig på de svagas och utsattas sida”.

Annons
 

Anton Björsing, 26 år, sitt andra år vid Stenebyskolans linje för design och möbelhantverk. Efter gymnasiet, med inriktning på estetisk form, bild och media följde studier i traditionell slöjd och möbelhantverk vid Vindelns Folkhögskola utanför Umeå. Vid en möbelmässa i Stockholm under februari 2009 väckte hans produktion positiv uppmärksamhet och han testas nu för inträde för högre utbildning på Carl Malmsteninstitutet I motiveringen heter det att Anton Björsing är ”en begåvning inom ett udda yrkesval och där han redan visat sin talang”.

I Lions skedde också ett skifte på presidentposten där Dieter Gohl efterträds av Conny Martinsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser