Annons

Turistinvasion i Landskrona

Turismen slår nya rekord i Landskrona och på Ven.
För hela Landskrona stad var omsättningen från turistnäringen 524 miljoner kronor under 2008 och genererade arbete åt 415 personer på årsbasis. Detta innebar en ökning med 88 miljoner, eller drygt 20% jämfört med ”turismåret” 2007.
– Varje år görs det mätningar och undersökningar över turismens effekter på en viss plats eller destination. Rapporten som kommer årligen på våren redovisar förändringar från föregående år och tio år bakåt i tiden, säger Thorsten Karlén, VD för Landskrona Plus.

Spikrakt uppåt
För Landskronas del har kurvan mer eller mindre gått spikrakt uppåt. År 1999 var den totala turismomsättningen för Landskrona/Ven 369 miljoner kronor och nu tio år senare ligger siffran på 524 miljoner.
Med tanke på att Landskrona har Ven som ett starkt varumärke har LandskronaPlus från och med i år även beställt en särskild rapport över turismutvecklingen enbart för Vens del. Här är den totala omsättningen för turism 128 miljoner för 2008 och näringen sysselsätter närmare 100 personer. Vad gäller innevarande år så tyder mycket på att turismen i vår region kan dra nytta av de kärvare tiderna.

Annons
 

– Undersökningar visar att svenskarna förväntas stanna hemma i högre utsträckning i sommar och med det förändrade valutaläget blir Sverige en riktigt förmånlig destination, inte minst för våra danska grannar på andra sidan sundet, säger Thorsten Karlén.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser