Annons

Höjd standard i kvarteret LyckanTomas Olsson, Maria Ansgariusson och Martin Persson visade runt i dem nyrenoverade fastigheten i kvarteret Lyckan.

Smakar det så kostar det, det är något som framtida hyresgäster i kvarteret Lyckan får erfara efter Landskronahems genomgripande renovering av lägenheterna.
– Landskronahem kommer att satsa runt 150 miljoner de närmaste åren på att rusta upp ett tiotal fastigheter i området och vår ambition är att skapa bostäder med hög standard som tilltalar blivande hyresgäster, berättade projektledare Martin Persson.

Tillsammans med marknadschef Maria Ansgariusson och Tomas Olsson från Byggmästar”n i Skåne visade de runt i lägenheterna som skall stå inflyttningsklara om en dryg månad.
– Vi har satsat mycket på standarden, rostfritt i köket och helkaklade badrum, berättade Maria Ansgariusson som hoppas att hyrorna mellan drygt 4 000 kronor för en etta på 39 kvadratmeter till treor på 79 kvadrat för närmare 8 300 kronor i månaden, går hem hos de blivande hyresgästerna.
– Var smärtgränsen går vad gäller hyresnivån vet vi inte riktigt, men vi har förstått att våra hyresgäster vill ha en hög standard och det får man här, lovade hon och visade upp de stora inglasade balkongerna, i vissa fall två per lägenhet.
– Det har varit roligt att renovera fastigheterna som får en standard som nybygge, betonade Tomas Olsson och det finns inte mycket kvar av den standard som fastigheterna hade när de byggds strax efter första världskriget 1918.
– Grunden är väldigt bra, det är stabila och välbyggda fastigheter, berättade Martin Persson och förklarade samtidigt att den senaste renoveringen genomfördes i början på 1980-talet.

Annons
 

Renoveringen av fastigheterna utmed Fröjdenborgsgatan ingår som ett led i ambitionen att höja standarden för hela området. Vilket bland annat innebär att Suellsgatan och Fröjdenborgsgatan kommer att öppnas för genomfartstrafik och samtidigt snyggas gatumiljön till och träd och buskar planteras.
Ambitionen är att hela området skall få ett lyft och på sikt skall det hela krönas med det planerade höghuset som beräknas bli verklighet när konjunkturen svänger uppåt igen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser