Annons

Öppet Hus på Alléskolan

Onsdagen den 13 maj var det Öppet Hus på Alléskolan. Under våren har hela skolan arbetat med temat ”Landskrona stad” och detta var också temat för Öppet Hus. Stadsdirektör Peter Billquist inledde med ett tal från scenen, sedan var det barnens tur att sjunga och spela för alla föräldrar och andra besökare som kommit till skolan.

Hela huset var fullt av aktiviteter för både barn och vuxna. Här kunde man få veta mer om modersmålsundervisningen, om kurser i ”Aktivt föräldraskap” och se ett bildspel från vardagen i skolan.

Annons
 

På första våningen hade ett arbetslag byggt tre små kolonistugor med tillhörande trädgårdar och här kunde man också lyssna till fågelkvitter och dricka saft och äta kaka. På andra våningen var det val till Alléskolans lokala styrelse, nya föräldrar ska väljas in till nästa läsår.
– På tredje våningen hade föräldrarna anordnat ett loppis där behållningen går till någon ny leksak på skolgården. Och allra överst, på våning fyra, började och slutade en tipspromenad med frågor om Landskrona. Svaren till frågorna kunde man hitta i de utställningar av Landskronakonstverk som eleverna hängt upp på varje våning, berättar Edward Tas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser