Annons

”Veteranbroder” uppvaktades

Det var stämningsfullt, men också en uppsluppen skara frimurare med damer som i det vackra försommarvädret uppvaktade ”Brodern” Eric Kinberg på hans jubileumsdag – inte mindre än sjuttio år som frimurare – en unik händelse.

I St Johannes-logen Facklan i Landskrona firades under söndagen den 3 maj en smått historisk begivenhet i logens verksamhet. ”Carl XIII Riddaren” och ”Riddare och Kommendör med Röda Korset” förutvarande rådmannen i Landskrona Eric Kinberg har nu varit frimurare i sjuttio år.

Annons
 

Broder Eric säger själv att han alltid uppskattat skönheten i Ordens ritualer och uttryckte en gång sin syn på ritualarbetet med följande ord:
– Det kan vara en hårfin skillnad mellan det sublima och det löjliga när logens ritualer utövas.

Mellan gratulationerna och talen avnjöts en delikat sommarbuffé och bröderna underhölls av den skönsjungande Annette Kumerle Lindwall som tillsammans med maken Mario sjöng och spelade stämningsfullt.
I traditionell Facklan-anda bjöds det även på allsång kring matbordet och det stående inslaget Auld Lang Syne fick avsluta denna soliga söndag till Eric Kinbergs ära, meddelar Jens Hallström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser