Annons

Räddningstjänsten övade på lastbilsolyckorUnder veckan har Fredrik Stiborg visat hur Räddningstjänstens personal snabbt kan få ut skadade ur en lastbilshytt efter en olycka.

Att snabbt få ut människor ur bilar efter olyckor är en av Räddningstjänstens svåraste och viktigaste uppgifter. För att vara så väl förberedda som möjligt har Räddningstjänsten den här veckan övat på räddningsinsatser vid kollision med lastbil.
– När det gäller olyckor med personbilar så är det lättare att åtgärda, på en lastbil sitter föraren betydligt högre upp och då gäller det att ha det riktiga verktygen, förklarade brandförman Billy Persson medan Fredrik Stiborg från företaget Holmatro demonstrerade verktygen som används.
– För oss är det viktigt att utbilda personalen som skall använda verktygen och när det gäller lastbilar så finns det en del att välja på, förklarade han och demonstrerade hur man trycker ut förarhytten efter en kollision.
– Det handlar om stora krafter och för personerna som sitter fast är det viktigt att arbetet sköts snabbt och effektivt, poängterade han och tillsammans med personalen från Räddningstjänsten fick också Falcks ambulansförare ta del av de olika verktyg som finns för att snabbt få ut förare och passagerare ur en krockskadad lastbilshytt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser